Extraljus Xenon

Xenon är något av de vanligaste alternativen till halogenlampor. Till skillnad från Halogen, så antänds Xenon extraljus av Xenon som är en gas med effektiv antändning. När Xenongasen aktiveras med den elektriska laddningen resulterar detta i att dessa lampor kan brännas mycket ljusare än halogenlampor, vilket resulterari effektivitet och förbättrar sikt och synlighet. Xenon är vanligtvis ljusare än lysdioder och halogener, men Xenon brukar vara lite mer ömtåliga, samtidigt som de inte har samma livslängd som förslagsvis lysdioder. Xenon extraljus måste bytas ut mer regelbundet än LED och i vissa fall kan de till och med förbrukas tidigare än exempelvis vanliga lampor.90W LED extraljus superslimmade patent - www.humanhabit.nu - YouTube

Extraljus xenon är en betydande förbättring i jämförelse med halogen extraljus och beroende på vad du är ute efter, så kan du välja en ljuskvalitet som passar dina önskemål. Som med alla lampor, så finns det risk att Xenon kan börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och när de ska förbrukas, så ändrar vissa modeller färg på ljuset. Generellt visar flera extraljus led tester att LED extraljus är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.En hög procent väljer att konvertera till xenon extraljus, men en viss procentandel av dem som använder det, somsakta men säkert kommer att konvertera till led extraljus. Även om extraljus xenon är skarpare och tydligare än halogen, så är framtida service svårt att komma ifrån. Även om du köper billiga xenon extraljus så kan det bli en dyr resa framöver. Vill du lägga pengar på rätt produkt och letar efter ett väldigt bra, menkortlivat extraljus, så är Xenon ett fantastiskt alternativ. Men om du letar efter ett långvarigare alternativ, såär led extraljus till bil det rätta alternativet för dig.

LED bil

Då LED ännu inte är standard i bilindustrin får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Det går bra att göra det själv eller på en verkstad. LED-ljus är flera små lysdioder som utsöndrar ett starkt ljus med låg energi och som avger lägre utsläpp. Användadet av elektricitet i bilarhar idag blivit en viktig fråga och det är exakt vad led-lampor hjälper till med. LED för bilar har en långsam förbrukningstid och själva materialet i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar, men vissa modeller har högre siffror än så. Skälen till hur länge en LED lampa hållerär hur konstruktionen ser ut och hur effektivt den avleder värmebildning.

En av LED lampans svaga punkter är värmeutveckling och detta kan reducera lampans livslängd med upp till hela 80 procent. Utvecklingen har gått framåt gällande tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en bättre design är vad de hade för bara ett par år sedan.Dioderna i LED lampor är en halvledare som utsöndrar ljus när ström passerar genom den och fungerar bara när ström flyter i en riktning. När du ska lysa upp en lysdiod, så är energin som överförs från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisxenon eller Halogen.

Extralampa Xenon

Vad är då bäst? Extraljus LED eller xenon. Det är än idag Halogen som ären majoritet på vägarna, men det börjarbli fler och fler som använder sig av andra modeller. Som nämnt tidigare är LED ledande när det jämförs med xenon extraljus. LED blir billigare och billigare minskar varje år, vilket gör att mångaväljer att konvertera sina extraljus till LED. Extraljus LED använder ett antal ljusemitterande dioder för att skicka elektricitet från ditt fordon till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och halogenlampor.Ström flyter från katod till anod som överförs genom ett halvledande material. Det är ledarens om skapar fotoner, som sedan lyser upp vägen framför bilen. Det är värmen i ledljus som kan avgöra att livslängden på dina extraljus blir längre eller kortare, eftersomlysdioderna är känsliga för värme.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*