Botox – Vad är det?

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är skapat för att få dina muskler att slappna av och för att skapa volym och ge ett lyft till förslappad hud. Botox används främst till ansiktet för att behandla olika områden och dess muskulatur, men kan anpassas för behandling av exempelvis problem med svettningar på händer och fötter.Med exempelvis botox i pannan, det används när du vill åtgärda din glabella, få bort argrynkan eller vill få bort linjer i pannan.
Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet för att nämna några olika områden.
Botox är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botox är en effektiv metod mot migrän och för att vårda överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

Botox pris
Botox varierar i pris. Beroende på hur många områden som du vill behandla och vilken typ av behandling som du är i behov av med botox är det olika priser.
Du kan exempelvis behandla botox kråksparkar, botox ögonbryn eller botox kämuskler för att nämna några utav områdena som vi kan behandla.
Fullständigt pris ges under din konsultation med din behandlare som du träffar innan botox injiceringen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du önskar göra botox injicering, om du gjort botox tidigare eller om det är första gången för dig som du gör botox. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin åsikt om vilken injicering av botox som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat.

Botox injektion – Procedur?
Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration innan din botoxbehandling. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din blivande behandlare för att ta dig igenom steg för steg, pris och för att besvara möjliga frågor. Även om det är din första behandling med botox eller om du har gjort botox tidigare, så vill vi att du är trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.
När det är dags för din behandling, kommer din behandlare rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en botox injicering är vanligtvis relativt smärtfri www.gotaklinik.se.
Botox effekt
En vanlig fråga vi får är när kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*